Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/vhosts/juniorfiets.nl/httpdocs/core/classes/log.php on line 27
Welke inch maat?
logo

Welke inch maat?

De maat van een fiets wordt meestal uitgedrukt met de bandenmaat. En de bandenmaat wordt weergegeven met inches. Die komt goed overeen met de kledingmaat.

Jongens- en meisjesfietsen

Voor kinderen is alleen de wielmaat belangrijk. De veiligheid op de fiets wordt grotendeels door de wielmaat bepaald. Kunnen ze bij een noodstop makkelijk met hun voeten aan de grond? De juiste wielmaat wordt bepaald door de lengte van het kind.

Let op!: Koop een fiets zeker niet te groot; het kind moet met zijn voeten bij de grond kunnen.

De juiste zadelhoogte

Als je kind nog niet goed kan fietsen, kun je het zadel best wat lager zetten, zodat het kind stevig op de grond kan staan. Als het kind eenmaal goed fietst, zet je het zadel weer op de juiste hoogte.

Kinderfietsen

Een goede en veilige kinderfiets is niet zo eenvoudig. Doorslaggevend bij de aankoop van een kinderfiets is meestal de prijs. Bij fietsen die binnen een paar jaar al weer te klein zullen zijn, wordt over kwaliteit minder nagedacht. Toch bepaalt deze kwaliteit in hoge mate de veiligheid. Een kinderfiets verdient daarom net zoveel aandacht als een fiets voor een volwassene. Met andere woorden: minimaal moet hij een stevig frame en een goed werkende rem hebben. Bij aankoop moet uw kind met het zadel in de laagste stand met beide voeten de grond kunnen raken.

omafiets kindermaat

Heeft u nog vragen over de fietsmaat? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!